Na lanýže k Vojtovi Petrželovi

25.09.2024

Na pochoutky z lanýže burgundského Vás zve i šéfkuchař stylové restaurace Výčep, na pražských Vinohradech. Vojta je kreativní kuchař, který rád proměňuje tradiční pokrmy v moderní jídla. Není tak divu, že je  Kuchařem roku 2019, dvojnásobný vítěz Gastro junior a vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef.

Pro Prahu lanýžovou připravil speciální lanýžové menu. Od 1.10. do 31.12. si tak můžete objednat:

1) lanýžové krokety smažené ve valašském panku s uzeným špekem z naší udírny, pohanka, kravský sýr

2) tatarák z býka černého anguse s černými lanýži na francouzském toustu pečeném na másle, cibulová marmeláda, lanýžová majonéza, žloutek, okurek, cibule, jehličí


3) cordon bleu z mléčného telete s pražskou šunkou a blaťáckým zlatem s lanýžovou omáčkou, lanýžové brambory s máslem, kvašák


.........a co o sobě píše restaurace?

Od podzimu 2021 je Výčep v exkluzivní společnosti nemnoha pražských restaurací, které jsou zařazeny do tzv. "Michelin Guide". Poctivá i moderní "valašská hospoda" v centru Prahy, která klade maximální důraz na čerstvost, autentičnost a "domáckost" veškerých surovin - de facto vše pochází přímo "od pramene", "od kořene" či "z přírody", Možnost vinného párování - Výčep nabízí výhradně česká a moravská vína. 

Další informace: https://www.vycepkorunni.cz/