Na lanýže k Vojtovi Petrželovi
Na pochoutky z lanýže burgundského Vás zve i šéfkuchař stylové restaurace Výčep, na pražských Vinohradech. Vojta je kreativní kuchař, který rád proměňuje tradiční pokrmy v moderní jídla. Není tak divu, že je Kuchařem roku 2019, dvojnásobný vítěz Gastro junior a vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef.
Pro Prahu lanýžovou připravil speciální lanýžové menu. Od 1.10. do 31.12. si tak můžete objednat:
1) lanýžové
krokety smažené ve valašském panku s uzeným špekem z naší udírny, pohanka,
kravský sýr
2) tatarák z býka černého anguse s černými lanýži na francouzském toustu pečeném na másle, cibulová marmeláda, lanýžová majonéza, žloutek, okurek, cibule, jehličí
3) cordon bleu z mléčného telete s pražskou šunkou a blaťáckým zlatem s
lanýžovou omáčkou, lanýžové brambory s máslem, kvašák
.........a co o sobě píše restaurace?
Od podzimu 2021 je Výčep v exkluzivní společnosti nemnoha pražských restaurací, které jsou zařazeny do tzv. "Michelin Guide". Poctivá i moderní "valašská hospoda" v centru Prahy, která klade maximální důraz na čerstvost, autentičnost a "domáckost" veškerých surovin - de facto vše pochází přímo "od pramene", "od kořene" či "z přírody", Možnost vinného párování - Výčep nabízí výhradně česká a moravská vína.
Další informace: https://www.vycepkorunni.cz/