Šéf kuchař Grandhotelu Pupp povede 31. 10. seminář vaření z lanýže burgundského

29.10.2024
Šéfkuchař  Grandhotelu Pupp, Ondřej Koráb
Šéfkuchař Grandhotelu Pupp, Ondřej Koráb

Šéfkuchař Ondřej Koráb patří mezi špičku české kuchařské elity. Je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a úřadujícím Kuchařem roku. Učil se hned u několika Michelinských mistrů.

Ondřej vařil například v Anglii s šéfkuchařem Chrisem Stainesem v restauraci Foliage, v londýnské restauraci The Dinner, nebo restauraci Nota Bene v kanadském Torontu. Před časem zakotvil v Grand hotelu Pupp v Karlových varech, kde například připravoval večeři na počest Johnnyho Deppa a Ethana Hawka.

Ondřej miluje lanýže a uvolil se rozdělit se s kolegy z kuchařské branže o své zkušenosti.

Z lanýže burgundského se bude na semináři vařit toto krásné menu:

  • Bramborová kobliha / lanýže
  • Míchaná vejce zkapalněným dusíkem / lanýže / máslová brioška
  • Fagottini s lanýžovým tvarohem / dýňová omáčka / lískové ořechy
  • Hovězí rossini / smetanový brambor / smažený kadeřábek

Účastníky semináře uvítá i Tomáš Popp, manažer Národního týmu kuchařů a autor fantastického menu z lanýže burgundského, podávaného na vernisáži lanýžové výstavy, která zahájila letošní ročník Prahy lanýžové.

Za Český lanýž Asociaci bude přítomen Richard Beneš, který účastníky před zahájením semináře provede lanýžovou výstavou a podělí se o evropské lanýžové perličky posbírané za osm let jeho cest za lanýži po Evropě, ale i o novinky z českého výzkumu lanýžů a zakládání českého lanýžového trhu, na kterých se podílí.

Pro zájemce zbývají poslední volná místa. Přihlásit se můžete zde:

 https://www.nzm.cz/aktualne-v-muzeu/zazitky-a-sluzby/kurzy-vareni-nzm-praha/jak-na-lanyze-profesionalove