Šéf kuchař Grandhotelu Pupp povede 31. 10. seminář vaření z lanýže burgundského
Šéfkuchař Ondřej Koráb patří mezi špičku české kuchařské elity. Je členem Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR a úřadujícím Kuchařem roku. Učil se hned u několika Michelinských mistrů.
Ondřej vařil například v Anglii s šéfkuchařem Chrisem Stainesem v restauraci Foliage, v londýnské restauraci The Dinner, nebo restauraci Nota Bene v kanadském Torontu. Před časem zakotvil v Grand hotelu Pupp v Karlových varech, kde například připravoval večeři na počest Johnnyho Deppa a Ethana Hawka.
Ondřej miluje lanýže a uvolil se rozdělit se s kolegy z kuchařské branže o své zkušenosti.
Z lanýže burgundského se bude na semináři vařit toto krásné menu:
- Bramborová kobliha / lanýže
- Míchaná vejce zkapalněným dusíkem / lanýže / máslová brioška
- Fagottini s lanýžovým tvarohem / dýňová omáčka / lískové ořechy
- Hovězí rossini / smetanový brambor / smažený kadeřábek
Účastníky semináře uvítá i Tomáš Popp, manažer Národního týmu kuchařů a autor fantastického menu z lanýže burgundského, podávaného na vernisáži lanýžové výstavy, která zahájila letošní ročník Prahy lanýžové.
Za Český lanýž Asociaci bude přítomen Richard Beneš, který účastníky před zahájením semináře provede lanýžovou výstavou a podělí se o evropské lanýžové perličky posbírané za osm let jeho cest za lanýži po Evropě, ale i o novinky z českého výzkumu lanýžů a zakládání českého lanýžového trhu, na kterých se podílí.
Pro zájemce zbývají poslední volná místa. Přihlásit se můžete zde: