ČLÁNKY

Ano, čtete dobře. I s nimi se můžete v rámci Prahy lanýžové potkat, a dokonce si je i pořídit. Chráněná dílna Lemniskáta při příležitosti prvního lanýžového festivalu Praha lanýžová vytvořila deník z ručního papíru ze lnu a konopí, který obsahuje i mycelium lanýže burgundského včetně lanýže samotného.

Na pochoutky z lanýže burgundského Vás zve i šéfkuchař stylové restaurace Výčep, na pražských Vinohradech. Vojta je kreativní kuchař, který rád proměňuje tradiční pokrmy v moderní jídla. Není tak divu, že je Kuchařem roku 2019, dvojnásobný vítěz Gastro junior a vítěz prvního ročníku soutěže KU Young Chef.

Další restaurací, která chce představit své umění přípravy lanýže burgundského, je TRITON Restaurant na Václavském náměstí. Tato restaurace má velmi neobvyklý interiér v podobě krápníkové jeskyně z roku 1912. Šéfkuchař Tomáš Kohút zde s vášní připravuje moderní pokrmy, které nadchnou svou výjimečnou chutí.

Šéfkuchař Michael Kosina, je mistr v přípravě precizních kulinářských zážitků. Pro akci Praha Lanýžová pečlivě vyladil lanýžové menu, které testoval do nejmenšího detailu.

Ondřeje zná každý jako velkého milovníka kvalitního jídla i jako protagonistu populárních " Kluků v akci". A právě on Vás zve na úžasné burgundské lanýže k sobě do restaurace v Tančícím domě, kde je executive chefem.